Linecké košíčky s pudingom polievané čokoládou
Na košíčky: 300 g hladkej múky, 80 g cukor múčka, 200 g Hery, 1 žĺtok, citrónová kôra, 1 vanil. cukor
Na náplň: 1 l polotučného mlieka (najlepšie čerstvé), 3 vanilkové pudingy, 150 g masla, 5 lyžíc cukru
Spracujeme všetky prísady na cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočinúť asi hodinku. Cesto ešte raz prepracujeme a potom z neho odoberáme kúsky a v ruke urobíme guľôčku, ktorú pomocou dvoch palcov vtlačíme do košíčkové formičky (eesta nech nie je moc, pri pečení ešte nakysne). Pečieme pri 160 °C.
Po upečení, počkáme kým vychladnú, aby išli ľahšie vyklápať. Upečené košíčky dáme do krabice do druhého dňa. Druhý deň si pripravíme puding z litra mlieka, 3 vanil. pudingov a 5 lyžíc cukru. Do horúceho pudingu hneď pridáme maslo a miešame tak dlho, kým je krásne hladký. Necháme vychladnúť.
Pudingom naplníme cukrárenský sáčok a každý košíček ozdobne nastriekame. Vo vodnom kúpeli rozpustíme asi 200 g čokolády na varenie s 40 g tukom omega. Necháme trošku vychladnúť.
Hrniec trošku nakloníme a každý košíček namočíme do čokolády. Košíčky sú najlepšie chladné, preto ich je dobré uchovávať v chladničke.