Cestoviny na ázijský spôsob
3 póry, jedny kuracie prsia, mleté čierne korenie, soľ, 2 polievkové lyžice tekutého medu, 300 g makarónov, 300 ml hydinového vývaru, 3 polievkové lyžice dezertného vína, 2 poliev.lyžice sójovej omáčky, 2 nasekané čili papričky bez jadrovníka, trochu cukru, 1 lyžicu maizeny, 1 poliev.lyžicu masla, olej.
Ako na to:Pór očistíme a šikmo nakrájame na väčšie kúsky. Mäso umyjeme, osušíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Znížime teplotu a upečieme domäkka. Horúce mäso osolíme a potrieme medom. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, zlejeme a necháme odkvapkať. Do výpeku na panvici prilejeme hydinový vývar, víno, sójovú omáčku, necháme prevrieť, dochutíme soľou, korením, nasekanými čili papričkami a cukrom. Maizenu rozmiešame v malom množstve vody, prilejeme do omáčky a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Mäso nakrájame na tenké plátky, potom na rezance. Pór opražíme na masle, spolu s omáčkou a mäsom vmiešame do cestovín a podávame.