Tvarohové tiramisu
4 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 4PL kryštálového cukru, rum, 250g nátierkového masla (Lučina, 250g tvarohu najlepšie v kocke-hrudkový), 10-12 dkg práškového cukru, vanilkový cukor, 1 šľahačka, 2dcl silnej instantej kávy, piškóty a kakao
Ako na to:Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom nad parou dohusta. Po vychladnutí vmiešame maslo, tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom a vyšľahanú šľahačku. Uvaríme kávu, do ktorej pridáme 1PL rumu. Do tortovej formy poukladáme piškóty namočené v káve s rumom, dáme vrstvu krému a opakujeme 1-2krát. Posledná vrstva je krém. Zarovnáme a dáme stuhnúť do chladničky, tak na cca 12hod. Pred podávaním posypeme kakaom.