Špenátová pizza na sedliacky spôsob

Potrebujeme:

100 g prerastenej údenej slaniny, 100 g jemnej salámy, 4 vajcia uvarené natvrdo, 200 g syra, 200 g mrazeného špenátu, 4 paradajky, 2 PL masla (tuk), chlebové cesto, ½ zväzku petržlenovej vňate, 1 PL nasekanej bazalky, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, vegeta, soľ

Ako na to:

Maslo (tuk) rozpáľte v hrnci a roztopte v ňom na kocky nakrájanú slaninu. Pridajte rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát a krátko opražte. Osoľte, okoreňte čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, vegetou a nechajte vychladnúť.
Chlebové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a rozdeľte do 4 foriem na pizzu. Na cesto rovnomerne rozložte špenát, obložte olúpanými paradajkami nakrájanými na plátky a kolieskami salámy. Ochuťte nasekanou bazalkou, soľou a čiernym korením a ozdobte uvarenými vajciami nakrájanými na kolieska.
Napokon pridajte na plátky nakrájaný syr. Dajte do vyhriatej rúry a pečte asi 20 min. Podávajte posypané nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

22.03.2006

Podobné recepty