Roštenka Esterházy

Potrebujeme:

plátky roštenky, soľ, čierne korenie, hladká múka, koreňová zelenina, cibuľa, zrnká čierneho a nového korenia po 4ks, bobkový list, kúsok citrónovej kôry, citrónová šťava, 1,5 dcl, bieleho vina, kyslá smotana, vývar

Ako na to:

Roštenky naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme okoreníme, obalíme v múke a prudko opečieme. Osobitne orestujeme koreňovú zeleninu s cibuľou s korením, bobkovým listom, citronovou kôrou a zalejeme vývarom (aj hovädzím). Do tejto zeleniny potom pridáme opečenú roštenku, ktorú dusíme do mäkka. Potom roštenku preložíme, do šťavy pridáme víno, citrónovú šťavu a prevaríme. Zahustíme múkou a kyslou smotanou.

23.12.2007

Podobné recepty