Diabolské mäso so zemiakovými plackami
600 g bravčového pliecka, 1 cibuľu, 1 červenú papriku, 1 paradajku, 1 feferónku, soľ, mleté čierne korenie, olej, , Placky:, 4 zemiaky, ½ dl mlieka, 1 vajce, 3 PL polohrubej múky, drvenú rascu, 2 strúčiky cesnaku, majoránka, soľ, olej
Ako na to:Mäso pokrájajte na hrubšie rezance, osušte utierkou, prudko opražte na oleji, osoľte, okoreňte, premiešajte a vyberte z oleja. Vo výpeku speňte na kolieska pokrájanú cibuľu, prúžky papriky, pokrájanú paradajku, feferónku. Pridajte mäso a na miernom ohni uduste do mäkka.
Placky: Zemiaky postrúhajte, pridajte mlieko, vajce, múku, rascu, roztlačený cesnak, majoránku. Premiešajte a osoľte. Na rozpálenom oleji tvarujte menšie placky a opečte ich z oboch strán.