Taglietelle po slovensky
350 g hladkej múky, 3 vajcia, soľ
Ako na to:Z uvedených prísad spravíme cesto, v prípade ak je cesto tuhé pridávame teplú vodu (do cesta môžeme pridať rôzne príchute, napr. špenát). Necháme trochu oddýchnuť, a potom vyvaľkáme. Ak chceme robiť tagliatelle, cesto musí byť vyvaľkané na hrúbku 1 milimetra, potom necháme preschnúť a nakrájame na prúžky, ktoré dobre poprášime múkou, stočíme do hniezda a necháme vysušiť. Neskôr sa varia v osolenej vode tak 3 minúty (ak ich narobíte viac, môžete ich uskladniť v uzatváracej nádobe).
Plnené taštičky sa robia podobne, ale cesto nemusí byť milimetrové a môžete ho naplniť hocičím.
Môžete podávať s akoukoľvek omáčkou, napr. syrovou, rajčinovou,..