Paradajkovo – šunková minipizza

Potrebujeme:

¼ kg hladkej múky, ¼ kg polohrubej múky, ¼ l teplej vody zmiešanej s minerálkou (sódou), 1 dl oleja, 1 vrecúško droždia v prášku, soľ, , Obloha:, ½ kg paradajok, 375 g mozzarelly, 300 g šunky, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL oleja, bazalka, oregano, papier na pečenie

Ako na to:

Obe múky premiešajte s trochou soli, droždím, prilejte teplú, nie však horúcu vodu, zmiešanú s minerálkou (sódou), olej a vypracujte hladké pružné cesto, ktoré sa nelepí. Cesto rozdeľte na 4 rovnako veľké časti, prikryte a nechajte asi 30 min. kysnúť na teplom mieste. Rúru predhrejte na 200 °C.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkajte natenko, položte na plech vystlaný papierom na pečenie, posypte nasekanými bylinkami. Paradajky umyte a prekrojte na polovičky, mozzarellu nakrájajte na kocky, šunku na rezance. Paradajky uložte na pizzu reznou stranou dolu, posypte syrom, šunkou, osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a vložte upiecť do predhriatej rúry na 15-20 min.

02.02.2007

Podobné recepty