Omáčka na cestoviny s olivami a mäsom
cestoviny, cibuľa (jedna stredne veľká alebo veľká), olej, olivy bez kôstky, paradajkový pretlak, kuracie mäso (najlepšie prsia), smotana (sladká šľahačková), vegeta, soľ, oregano, majorán, cesnak, voda
Ako na to:Najprv udusíme cibuľku na oleji do penista, neskôr pridáme kuracie mäso pokrájané na menšie kocky. Necháme opiecť a potom pridáme paradajkový pretlak (množstvo podľa chuti). Olivy pokrájané na koliečka môžete pridať ako prvé na mäso a trochu podusiť nech pustia chuť. Dolejeme vodou podľa toho, koľko šťavy chceme mať. Dochutíme vegetou, soľou a oreganom, cesnakom a neskôr ku koncu trochou štipkou majoránu. Toto všetko dusíme pod pokrievkou cca. 10-20 min (podľa toho, aké je mäso mäkké). Medzitým si uvaríme cestoviny. Keď je mäso už mäkké, pridáme nakoniec sladkú smotanu, množstvo podľa chuti prípadne podľa toho, koľko omáčky chceme aby bolo. Ak má omáčka príliš výraznú chuť, zjemníme ju priliatím celej smotany. Ak je mäso už mäkké, podávame ho buď ako klasickú omáčku na cestoviny alebo haluškami, príp. môžeme aj zapiecť na chvíľu v trúbe spolu s cestovinami a na vrchu nasypaným postrúhaným syrom!