karibský kurací šalát

Potrebujeme:

(4 porcie)
2 poháre vody, 4 zelené cibuľky, 500 g kuracích pŕs bez kože a kostí, 2/3 šálky suchého bieleho vína, 2 lyžice jemne nakrájaných pálivých papričiek, 2 lyžičky cukru (alebo porcia umelého sladidla), ½ lyžičky sušeného tymiánu, ¼ lyžičky nového korenia, ¼ lyžičky čierneho korenia, 1/8 lyžičky škorice, 1/8 lyžičky muškátového orechu, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice jablkového vínneho octu, 1 šálka ananásového kompótu, ½ šálku červených vínnych hrozien, ½ šálku majonézy light, 1 hlávkový šalát, 1 lyžica jemne nakrájanej zelenej cibuľky

Ako na to:

Do veľkej nádoby dajte zelenú cibuľku a vodu, priveďte do varu, pridajte kurča a všetko varte pod pokrievkou približne 20 min na miernom plameni. Mäso vyberte a nechajte vychladnúť. Vodu s uvarenými cibuľkami už nebudete potrebovať. Kuracie prsia nakrájajte na kostičky. Vo väčšej umelohmotnej nádobe zmiešajte víno s korením, pridajte kuracie mäso a marinujte v chladničke asi 2 hodiny. Niekoľkokrát premiešajte a nakoniec mäso nechajte odkvapkať. V nádobe zmiešajte mäso, ananás, hrozno a majonézu. Obložte 4 veľké taniere listami hlávkového šalátu, na ne poukladajte marinované kuracie mäso a posypte zelenou cibuľkou. Podávajte s čerstvým bielym chlebom.

23.12.2007

Podobné recepty