Pizza s mozzarellou
¼ kg polohrubej múky, 150 ml vlažnej vody, 3 PL olivového oleja, 20 g čerstvého droždia, soľ, 1 ČL cukru, , Plnka:, 100 g čerstvých šampiňónov, 50 g cibule, olej, olivový olej, 80 g olív, 150 g mozzarelly, bazalkové lístky, 100 g cherry paradajok, paradajkové pyré, oregano, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Do vlažnej vody dajte rozdrobené droždie, soľ, cukor a nechajte rozpustiť. V miske zmiešajte polohrubú múku, soľ, olivový olej a droždie rozpustené vo vlažnej vode. Vypracujte hladké cesto, ktoré prikryte a na teplom mieste nechajte 20 min. nakysnúť. Medzitým v panvici na oleji orestujte pokrájanú cibuľu so šampiňónmi. Posoľte a okoreňte mletým čiernym korením.
Vykysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a preložte ho na vymastený plech. Potrite ho paradajkovým pyré, ktoré posoľte, okoreňte a posypte oreganom. Pridajte orestované šampiňóny s cibuľou a nakrájané cherry paradajky. Mierne posoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a vložte piecť do vyhriatej rúry na 10 - 15 min. Potom pizzu vyberte, pridajte olivy, kúsky mozzarelly a natrhané lístky bazalky. Vložte späť do rúry na 5 -10 minút zapiecť.