Špargľová krémová polievka
Potrebujeme:
400 g uvarenej špargle, 1/2 l slepačieho vývaru alebo jedna kocka slepačieho bujónu rozvarená vo vode, 40 g hladkej múky, 40 g masla, 1 žĺtok, 3 lyžice smotany, soľ, muškátový oriešok
Ako na to:Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2-3 cm kúsky a uvaríme v 1/2 l vody. Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom zo špargle, pridáme slepačí vývar a všetko povaríme. Žĺtok rozhabarkujeme so smotanou a opatrne vmiešame do polievky. Už nevaríme. Do polievky vložíme uvarenú špargľu a dochutíme soľou a strúhaným muškátovým orieškom.
23.12.2007
Podobné recepty
Špargľová polievka, Špargľová polievka, Špargľová polievka, Krémová zemiaková polievka, Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi, Krémová šťavelová polievka, Krémová zelerová polievka, Krémová zemiaková polievka s párkom, Špargľová polievka s brokolicou, Rýchla cesnakovo-krémová polievka