Pizza Margherita

Potrebujeme:

Cesto:, 5 g droždia, 1 ČL soli, 3 dl horúcej vody, ½ kg polohrubej múky, , 2 konzervy olúpaných paradajok (po 800 g), 300 g syra Mozzarella, čerstvá bazalka (sušená), mleté čierne korenie, soľ, cca 4 PL olivového oleja

Ako na to:

Cesto: Droždie nechajte napučať v 2,5 dl horúcej vody. Soľ rozpustite vo zvyšnej vode, múku preosejte. Do múky urobte jamku a vylejte do nej kvások. Krátko premiešajte končekmi prstov. Prilejte osolenú vodu a znova premiešajte. Potom intenzívne mieste 5 - 10 min., kým nevznikne pružné cesto. Urobíme z neho 2 bochníky, poprášte múkou a prikryté v nádobe nechajte cesto odpočívať 3 hod. pri izbovej teplote (alebo cez noc v chladničke).

Paradajky z konzervy nechajte dobre odkvapkať na sitku. Syr pokrájajte na plátky. Ak máte čerstvú bazalku, posekajte ju na drobno. Plech (formu) potrite olejom. Cesto krátko premieste a vyvaľkajte (na priemer cca 32 cm). Jedno cesto dajte na plech, alebo do formy. Obložte polovicou paradajok, osoľte, okoreňte, poukladajte polovicu plátkov syra Mozzarella. Pizzu vložte do rúry na strednú mriežku a pečte 12 - 15min. v rúre predhriatej na 250 °C. Medzitým vyvaľkajte aj druhé cesto a postup zopakujte. Hotovú pizzu posypte bylinkami a pokvapkajte olejom.

21.04.2006

Podobné recepty