Pizza s baklažánom a hríbmi
Cesto:, ¾ kg hladkej múky, 1 čerstvé droždie, 1 ČL cukru, 3, 75 dl vlažnej vody, 3 ČL soli, 6 PL oleja, , Obloha:, 700 g paradajok, ½ kg mozzarelly, 2 baklažány, ½ kg hríbov, 10 PL oleja, 60 g masla, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Zamieste cesto a nechajte ho vykysnúť. Baklažány ošúpte, pokrájajte na plátky, posypte soľou, nechajte postáť, potom ich osušte. Na panvici ich opečte a odložte. Hríby pokrájajte na plátky, urestujte ich na masle, osoľte, okoreňte a pridajte vňať. Z cesta vytvarujte pizze, dajte ich na vymastené plechy. Na cesto rozložte kúsky paradajok, plátky baklažánov a hríby. Na vrch dajte mozzarellu pokrájanú na plátky a upečte.