Zeleninová paella
400 g ryže, šesť lyžíc olivového oleja, 800 ml zeleninového vývaru, 1 g šafranu, 250 g farebných paprík, 150 g paradajok, 100 g cibule, 100 g brokolice, päť strúčikov cesnaku, 150 g póru, 100 g mrkvy, 100 g zelenej fazuľky, jednu malú cuketu, 50 g sterilizovanej kukurice, 50 g strúhaného tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, 50 g čiernych olív
Ako na to:Umytú ryžu podusíme s troma lyžicami oleja, pridáme časť vývaru, bobkový list, šafran a varíme desať minút pod pokrievkou. Paradajky vložíme na dve minúty do vriacej vody, ošúpeme ich, odstránime zrniečka a nakrájame. Necháme vychladnúť. Farebné papriky, brokolicu, cuketu, zelenú fazuľku, pór, mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame. V panvici orestujeme na troch lyžiciach oleja očistenú a nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú zeleninu a päť minút podusíme. Osolíme a okoreníme. Pridáme predvarenú ryžu, podľa potreby prilejeme vývar a spolu dusíme asi desať minút. Potom pridáme paradajky a dovaríme. Hotovú paellu posypeme tvrdým strúhaným syrom a ozdobíme čiernymi olivami a kukuricou.