Salámové rožky
Cesto: 400 g tvarohu, dve vajcia, 8 lyžíc oleja, 500 g polohrubej múky, 3 lyžičky kypriaceho prášku, 1 lyžičku soli
Plnka: 200 g nakrájanej mäkkej salámy, 150 g strúhaného tvrdého syra, 3 až 4 lyžice kečupu
Na zdobenie: 2 žĺtky, 4 lyžice mlieka, sezamové semiačka ľanové semiačka
Tvaroh, vajcia, olej, múku, kypriaci prášok a soľ spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodiny odležať. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce. Každý štvorec potrieme kečupom a naplníme salámou a syrom. Stočíme a vyformujeme do tvaru rožka. Naplnené rožky preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme ich žĺtkom zmiešaným s mliekom, posypeme ľanovými a sezamovými semiačkami. Salámové rožky pečieme v rúre s teplotou 180 °C asi 20 minút.