Čokoládová torta
4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice práškového cukru, 50 ml oleja, 2 lyžice kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva
Krém: 250 g čokolády na varenie, 250 ml šlahačkovej smotany
Z bielkov vyšľaháme sneh, po chvíli pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Primiešame žĺtky, múku s práškom do pečiava, kakao a olej. Vymastíme a pomúčime tortovú formu, dáme do nej cesto a upečieme.
Krém: Čokoládu nastrúhame do misky, smotanu zohrejeme (nesmie vrieť) a zalejeme ňou postrúhanú čokoládu a miešame až kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme na krém (asi 1 minútu). Korpus prekrojíme na tri časti, medzi ktoré natrieme krém. Krémom natrieme i boky torty. Na vrch torty nalejeme čokoládovú polevu (roztopíme čokoládu na varenie a pridáme trochu oleja, aby potom poleva nepraskala) a nožom ju rozotrieme po vrchu torty. Necháme v chlade zaschnúť a buď dozdobíme, alebo dáme oblátku s obrázkom, ktorá sa dáva na vrch torty.