Tvarohovo-ovocná torta
Cesto: 7 vajec, 250 g práškového cukru, 70 g masla, 150 g polohrubej múky, 50 g maizeny, tri lyžice kakaa, dve lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
Plnka: 130 g masla, 150 g práškového cukru, 600 g tvarohu, dva balíčky vanilínového cukru, dve lyžice marhuľového lekváru, scedené kompótové marhule, 20 g želatíny, kompótovú šťavu
Na potretie: 300 ml smotany na šľahanie, dva balíčky stužovača šľahačky
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a so zmäknutým maslom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do tuhého snehu pridáme vymiešané žĺtky, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, maizenu a kakao. Spolu premiešame. Pripravené cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi štyridsať minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť vo forme. Vychladnutý ho z formy vyberieme a vodorovne rozkrojíme na tri pláty. Prvý vložíme späť do čistej formy a potrieme ho polovicou plnky. Tú prikryjeme druhým plátom, naň navrstvíme druhú polovicu plnky a prikryjeme ju tretím plátom. Takto naplnenú tortu odložíme do chladničky stuhnúť. Potom ju z formy vyberieme, potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom a s tvarohom. Pridáme marhuľový lekvár, scedené marhule, vanilínový cukor a želatínu pripravenú podľa návodu. Spolu premiešame a rozmixujeme.
Na potretie: Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačmi šľahačky.