Tvarohová bábovka
1/4 kg mäkkého tvarohu, 1/4 kg Hery, 1/4 kg polohrubej múky, 1/4 kg kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, maslo na vytrenie a hrubá múka na vysypanie formy, na oblohu ovocie a šľahačka
Ako na to:Suroviny dáme do misy a dôkladne premiešame, tvaroh nesmie zostať v kúskoch. Formu vytrieme herou, vysypeme hrubou múkou, pridáme cesto a pečieme v mierne vyhriatej rúre 40 minút. Je možné piecť aj vo forme na srnčí chrbát z polovičnej dávky všetkých surovín, bude skôr upečená, skúsime špajdľou po 25 minútach.
Môžeme urobiť aj v tortovej forme, rozkrojíme a dáme náplň (vynikajúca je domáca aj kupovaná ríbezľová zaváranina).