Černoch v bielej košeli
Cesto: 15 dkg práš. cukru, 6 žĺtkov, 3 dkg kakaa, 6 bielkov, 5 dkg múky
Prvý krém: 2 dcl mlieka, 4 PL múky
Druhý krém: 5 žĺtkov, 5 dkg práš. cukru, 20 dkg masla, 1 vanilkový cukor
Pena: 5 bielkov, 15 dkg kryšt. cukru
Poleva: 7 dkg Cery, 2 PL kakaa
Zo surovín pečieme piškótové cesto.
Prvý krém: Mlieko s múkou uvaríme na hustú kašu a miešame do vychladnutia.
Druhý krém: Všetko dobre vymiešame a pridáme k prvému krému, spolu dôkladne vymiešame a natrieme na vychladnuté cesto. Dáme do chladničky stuhnúť. Penu vymiešame nad parou - musí byť tvrdá, vychladnutú natierame na stuhnutý krém. Opäť dáme do chladničky trocha stuhnúť, medzitým si uvaríme polevu - roztopíme Ceru, dohladka vymiešame s kakaom a nalejeme na penu. Ešte za vlažna nožom naznačíme rezy, lebo po stuhnutí poleva praská.