Parížske rožteky
Cesto: 500 g práškového cukru, 15 g mletých orechov, 120 g strúhanky, 6 bielkov, trochu kakaa, 1 lyžica octu
Krém: 250 g Hery, 200 g práškového cukru, trochu kakaa, vanilkový puding (pripravený z 250 ml mlieka a 1 ČL cukru), čokoláda na varenie, 100% tuk (pripravený vo vodnom kúpeli)
Do misy dajte všetky prísady na cesto, dobre premiešajte, podľa potreby pridajte ešte orechy alebo strúhanku. Vytvorte rožteky, položte ich na plech, vyložený papierom na pečenie a rukou ich vždy ľahko sploštite, pretože v rúre dosť zväčšia svoj obed.
Po upečení nastriekajte na vychladnuté rožteky ozdobnou trubičkou krém a polejte čokoládou.
Krém: Heru, práškový cukor a kakao rozšľahajte v šľahači a po lyžiciach pridávajte uvarený, vychladnutý puding a riadne vyšľahajte. Dajte do chladu odležať do druhého dňa.