Parížske rožteky

Potrebujeme:

Cesto: 500 g práškového cukru, 15 g mletých orechov, 120 g strúhanky, 6 bielkov, trochu kakaa, 1 lyžica octu
Krém: 250 g Hery, 200 g práškového cukru, trochu kakaa, vanilkový puding (pripravený z 250 ml mlieka a 1 ČL cukru), čokoláda na varenie, 100% tuk (pripravený vo vodnom kúpeli)

Ako na to:

Do misy dajte všetky prísady na cesto, dobre premiešajte, podľa potreby pridajte ešte orechy alebo strúhanku. Vytvorte rožteky, položte ich na plech, vyložený papierom na pečenie a rukou ich vždy ľahko sploštite, pretože v rúre dosť zväčšia svoj obed.
Po upečení nastriekajte na vychladnuté rožteky ozdobnou trubičkou krém a polejte čokoládou.
Krém: Heru, práškový cukor a kakao rozšľahajte v šľahači a po lyžiciach pridávajte uvarený, vychladnutý puding a riadne vyšľahajte. Dajte do chladu odležať do druhého dňa.

09.10.2011

Podobné recepty