Kardinálov koláč

Potrebujeme:

50g polohrubej múky, 1 lyžica kypriaceho prášku, 10 vajec, 290 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, práškový cukor na posypanie
Plnka: 500ml smotany na šľahanie, 1 stužovač, 4-5 lyžíc lekváru podľa výberu

Ako na to:

Dve vajcia, 8 žĺtkov, 80g kryštálového a 1 vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny. Potom jemne zapracujeme múku s kypriacim práškom. Z 8 bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. Plech vyložíme papierom na pečenie a cukrárenským vreckom naň vedľa seba striedavo vytláčame pásy cesta a snehu. Plech vložíme do predhriatej rúry 160°C. Upečený vychladnutý plát rozrežeme na dve polovice. Jednu natrieme lekvárom a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme druhou polovicou plátu a posypeme práškovým cukrom.

23.12.2007

Podobné recepty