Biskupský chlebíček
150 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 120 g masla, 4 PL mlieka, 4 vajcia, 1 KL prášku do pečiva, príchute-kandizované ovocie, citrónová alebo pomarančová kandizovaná kôra, orechy, mandle, čokoládová poleva
Ako na to:Oddelíme žĺtka od bielkov, cukor, maslo a žĺtky vymiešame dopenista. Formu na biskupský chlebíček vymažeme alobalom z masla. Formu po vymazaní tukom vysypeme múkou. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov. Do zmesi zapracujeme múku, mlieko, prášok do pečiva a všetko opäť dobre vyšľaháme. Bielky šľaháme, pokiaľ sneh nestojí na metličke. Bielky opatrne zašľaháme k pripravenej zmesi. Primiešame ostatné suroviny, hrozienka, posekané orechy, kandizované ovocie a kandizovaná kôra. Pečieme zhruba jednu hodinu. Špáradlo opatrne pichneme do pečúceho sa biskupa a troška pomykáme, aby sme zistili, že je aj vo vnútri pevné. Ak je upečené, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Chlebíček poprášime cukrom a môžeme nakrájať.