Africké kura
kuracie prsia, olej, 1/2 l slepačieho bujónu (vývar), smotana na šľahanie (500ml-750ml), 1 sáčok kari korenia, 1 pór, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 1 žltá paprika, 1 oranžová paprika, majzéna a hladká múka na zahustenie, soľ, korenie, ryža, prípadne ananás
Ako na to:Papriky nakrájame na tenké pásiky, pór na tenké kolieska, celý aj s listami. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky. V panvici rozohrejeme olej, potom doň pridáme kuracie prsia pokrájané na kocky. Mäso orestujeme bez soli na panvici. Keď bude dostatočne orestované, zalejeme ho slepačím vývarom. Následne pridáme kari korenie, pomiešame a udusíme do mäkka. Do šľahačky v miske pridáme hladkú múku a majzeny na zahustenie, dôkladne premiešame, aby neboli hrudky. Potom na mäso nalejeme šľahačkovú smotanu, zamiešame a necháme na ohni asi 10 minút. Zahustíme majzenou, ak by bolo ešte treba, ak by nebola omáčka dostatočne hustá. Pokiaľ nie je omáčka dostatočne žltá a chuťovo ešte cítiť smotanu, treba pridať kari. V tejto fáze môžeme pridať ananás podľa chuti, ale nemusíme. Necháme chvíľku povariť a pridáme pokrájané papriky a aj pór. Všetko dokopy zamiešame a necháme na ohni až kým nebude zelenina úplne udusená do mäkka. Pokiaľ by bola zmes moc hustá treba doliať ešte trošku smotany a prípadne podľa potreby pridať kari, aby to bolo stále žlté. K jedlu podávame ryžu.