Knedlíčky varené v hrnčekoch

Potrebujeme:

4 rožky, 2 vajíčka, 1 hrnček hrubej múky, soľ, 1 hrnček mlieka, príp. aj nejaké bylinky na ochutenie

Ako na to:

Varia sa v hrnci v šálkach. Nakrájame rožky. Nakrájané rožky dáme do misy. Do misy pridáme hrnček mlieka, hrnček hrubej múky, 2 vajcia a soľ. Všetko spolu zamiešame, pridáme trocha bazalky a znova premiešame. Nájdeme 4 rovnako veľké hrnčeky a vymažeme ich tukom. Hrnčeky nevysypývajte múkou, nedali by sa dobre vyklopiť. Stačí maslo. Hrnčeky naplňte do 2/3 zmesou a dajte ich do hrnca. Do hrnca nalejte vody asi do výšky 2/3 hrnčekov. Varíme asi 20 minút od bodu varu pod odkrytou pokrievkou. Knedličky necháme v hrnčekoch vychladnúť. Vyklopíme a pokrájame ich. Podávame ako prílohu k rôznym mäsitým jedlám alebo aj inému jedlu.

23.12.2007

Podobné recepty