Tvarohový koláč pod perinkou
100 g Hery, 200 g hrubej múky, 200 g orechov alebo 100 g kokosu, 200 g práškového cukru, prášok do pečiva, 1 vajce, tuk a múka na plech, prípadne aj hrozienka
Plnka: 1 kg tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 g masla, 4 žĺtka
Pena: 4 bielka, 100 g kryštálového cukru
Na doske si urobíme cesto z masla, múky, orechov resp. kokosu, cukru, prášku do pečiva a vajíčka. Plech vymažeme tukom a posypeme múkou. Vypracované cesto, prenesieme na vymazaný plech a rozvaľkáme.
Tvarohová plnka: Do misy dáme 4 žĺtka, heru, vanilkový a práškový cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme kilo tvarohu a šľaháme ďalej asi minútku. Cesto na plechu posypeme hrozienkami. Tvarohovú plnku vylejeme na hrozienka a pekne uhladíme.
Na tvarohovú plnku nasledujú opäť hrozienka. Potom dáme koláč piecť. Pred dopečením vyberieme z rúry a polejeme bielkovou penou. Vyšľaháme 4 bielka a 100 g kryštálového cukru dotuha a naneseme na skoro upečený koláč. Dopečieme (ak je možné, ohrev zhora). Necháme úplne vychladnúť. a tvarohový koláč je hotový.