Čerešňový koláč
6 vajec, 500 g kryštálového cukru, 120 g masla, 40 g kakaa, 500 g polohrubej múky, 4 dcl mlieka, 1 prášok do pečiva, 1 lyžička mletej škorice, čerešne, škoricový a vanilkový cukor na posypanie
Poleva: čerešňový jogurt a čerešne na ozdobu
Čerešne umyjeme, neodkôstkujeme, pretože by inak pustili veľa šťavy a koláč by bol ťažko krájateľný. Žĺtka oddelíme od bielkov, vymažeme plech tukom a posypeme múkou. Maslo vymiešame s cukrom, postupne pridáme žĺtky a vyšľaháme na penu. Pridáme kakao, v malých dávkach múku striedavo s mliekom. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a prášok do pečiva. Nalejeme na vymastený plech a naň dáme dáme čerešne. Pocukrujeme vanilkovým a škoricovým cukrom. Koláč upečte a ozdobte čerešňovým jogurtom.