Cesnaková polievka

Potrebujeme:

veľa cesnaku, voda, zemiaky, vajíčk, šľahačková smotana, polohrubá múka, soľ, starší chlieb na kocky do polievky, olej

Ako na to:

Načistite cesnak. Na oleji speňte roztlačený alebo postrúhaný cesnak. Keď bude cesnak opražený, zalejte 3 litrami vody a osoľte. Očistite zopár zemiakov a nakrájajte na malé kocky. Vodu s cesnakom zatiaľ nechajte variť, keď máte očistené zemiaky, pridajte ich do hrnca. V miske si zatiaľ rozmiešajte šľahačkovú smotanu so 4 lyžicami polohrubej múky. Pridajte trocha mlieka, nech je zmes redšia a vymiešajte dohladka. Zmes nalejte do hrnca cez sitko a nechajte prejsť varom. Medzitým si rozbite vajíčka do pohára a vkladajte ich do hrnca tak, aby sa nerozliali, ale aby ostali vcelku, pokiaľ možno aj s bielkom. Lejte ich opatrne, aby sa neoddelili od bielka, aby vytvorili peknú perinku okolo žĺtka. Necháme uvariť vajíčka, takých 10 minút, zatiaľ si pokrájame starší chlieb na drobné kocky. Opražíme na troche oleja dochrumkava a podávame k polievke.

23.12.2007

Podobné recepty