Karfiolovo-syrové krokety s horčicovým dressingom
karfiol, 200 g tvrdého nastrúhaného syru, 2-3 vajíčka, soľ, 1 zemiakové cesto v prášku, strúhanka na obaľovanie, olej na vysmážanie
Dressing: kyslá smotana, 3 polievkové lyžice horčice, 2 roztlačené varené žĺtka, soľ
PRÍLOHA: dusené alebo pečené zemiaky, resp. samotné kroketky so zeleninou
Karfiol uvaríme v slanej vode a poriadne "dosucha" ho necháme odkvapkať. Nastrúhame veľa tvrdého syra. Do veľkej misy dáme karfiol, pretlačíme ho a pridáme celé zemiakové cesto v prášku. Do toho pridáme vajíčka, soľ, na zahustenie trocha strúhanky. Nakoniec pridáme syr. Cestíčko musí byť husté, aby sa dali formovať guľky. Kroketky obaľujeme v strúhanke a vysmážame v orúcom oleji.
Horčicový dressing: zmiešame kyslú smotanu s dvoma uvarenými žĺtkami, pomleme do toho morskú soľ a primiešame dve lyžice horčice.
Ako prílohu môžete podávať zemiakové pyré alebo dusené zemiaky na cibuľke.