Bábovka
4 vajcia, 10 dk vody, 10 dkg oleja, 25 dkg kryštálového cukru, 25 dkg múky (1/2 hladká, 1/2 hrubá, resp. polohrubá), 1 balíček prášku do pečiva, šťava a kôra z 1/2 citróna, kakao, hrozienka
Ako na to:Na začiatok treba vyšľahať sneh zo 4 bielkov a odložiť. V šľahači šľaháme cca 1 min. spolu žĺtka, cukor, vlažnú vodu a olej. Primiešame múku, prášok do pečiva, šťavu a kôru z citróna, hrozienka. Pridáme sneh a zľahka zamiešame. Formu vymažeme maslom,vysypeme múkou a dáme do nej polku zmesi. Do druhej polky zmesi primiešame kakao a doplníme do formy. Pečieme 5 minút na väčšom stupni a 55 min. na slabšom stupni.