Domáci krémeš

Potrebujeme:

8 dcl mlieka, 2 žĺtky, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 2 Zlaté klasy, 15 dkg práškového cukru, 2 PL rumu , 1 celé 250 g maslo, 1 balenie medových plátov, čokoláda na poliatie, 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače smotany

Ako na to:

Do mlieka dajte vanilkový cukor, ďalej pridajte 2 Zlaté klasy. Na rade sú žĺtka a dve polievkové lyžice hladkej múky. Varíme až do úplného uvarenia – t.j. stav, keď je puding riadne hustý a čo je veľmi dôležité, nechajte ho úplne vychladnúť. Ďalej si v mise vymiešajte maslo s 2 PL lyžicami rumu alebo rumovou arómou a 15 dkg práškového cukru, do peny. Spojte krémy. Puding primiešavajte so šľahačom na nízkych obrátkach pomaly po kôpke, až urobíte krém. Začnite stavať krémeš. Na podnos, ktorý sa Vám zmestí do chladničky, dajte vedľa seba medové pláty. Na to ponatierajte žltú plnku. V mise vyšľahajte 2 alebo 3 šľahačky s 2 alebo 3 stužovačmi. Na žltú plnku naneste šľahačku, pekne poupravujte a prikryte medovými plátmi. Polejte čokoládovou polevou.

23.12.2007

Podobné recepty