Zapekané filety so syrom
mrazené filety, zemiaky, pór, sójová omáčka, soľ, mleté čierne korenie, šľahačková smotana, 2-3 vajíčka, korenie na ryby, cibuľa, cesnak, trochu oleja, strúhanka
Ako na to:Z rozmrazených filiet zlejeme vodu a osolíme ich. Filety z oboch strán posypeme čiernym korením. Natrieme ich sladkou sójou omáčkou, Potom ich posypeme korením na ryby a necháme chvíľku odstáť. Dno pekáča vymažeme olivovým olejom, posypeme trochou strúhanky a poukladáme naň nakrájané zemiaky. Na to poukladáme cibuľu a nakrájaný cesnak. Na všetko poukladáme rybičky. Filety zakryjeme zemiakmi, osolíme, okoreníme, poukladáme cibuľu, cesnak a pokračujeme, pokiaľ sa nám neminú prísudy, resp. pokiaľ nebude pekáč naplnený. Posypeme nakrájaným pórom, všetko zalejeme rozšľahanou smotanou s dvoma-troma vajíčkami, smotanu treba osoliť a okoreniť. Na vrch nastrúhame tvrdý syr, pekáč zatvoríme a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme hodinu a pol pri 250 stupňoch. Podávame so zeleninovým šalátom.