Bezlepková pizza
Cesto:, 230g Promix-Uni (Promix-CH), 100 g bieleho obyčajného jogurtu, 1 vajce, 15 g droždia, 100 ml teplej vody, 1 ČL kryštálového cukru, 40 g oleja, ½ ČL soli, , Obloha:, 2-3 strúčiky cesnaku, ½ plechovky kukurice, 1 plechovku paradajok (paradajkový pretlak), 2-3 vajcia, tvrdý syr, pór, olej, oregano, solčanka, ½ ČL soli
Ako na to:Droždie rozpustite vo vode aj s cukrom a pridajte ku ostatku v mise. Všetko vareškou poriadne zmiešajte. Vymastite plech - najlepšie masťou (bravčovou), alebo iným tukom. Cesto rozotrite na plech - lepí sa ako každé celiatické cesto. Spravte tenkú vrstvu cestíčka na normálne veľký plytký plech na pečenie. Nechajte trochu nakysnúť a obložte oblohou.
Obloha: Cesnak roztlačte, zmiešajte trochu oleja soľ a zmesou potrite cesto, posypte kukuricou. Vajcia uvarené natvrdo pretlačte cez mriežku na zemiaky a dajte na pizzu. Pridajte na krúžky nakrájaný pór, paradajky (pretlak rozriedený vodou), posypeme oreganom, podľa chuti osoľte solčankou. Dajte piecť. Po chvíli, keď sa pizza začne zapekať, posypte strúhaným tvrdým syrom a pečte do chrumkava.