Pudingová torta

Potrebujeme:

4 vajcia, 100 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 PL kakaa, 4 PL vody Plnka: asi 1/2 balíčka okrúhlych detských piškót, 200 ml vody, 2 PL práškového cukru, 1 PL rumu, jahodový džem Puding: 2 balíčky vanilkového pudingu, 6 PL práškového cukru, 800 ml mlieka

Ako na to:

Tortovú formu vymažeme margarínom a vysypeme hladkou múkou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme, na cca 180 stupňov, kým nie je korpus upečený - zhruba 15 až 20 minút. Korpus necháme vo forme a natrieme džemom. Vo vode rozpustíme práškový cukor a prilejeme rum. Do tohto roztoku namáčame piškóty a ukladáme ich na povrch korpusu (len jednu vrstvu). Uvaríme hustý puding podľa návodu a ešte horúci pomaly nalejeme na piškóty. Necháme vychladnúť a potom ešte na cca 2 hodinky dáme do chladničky.

23.12.2007

Podobné recepty