Zapekané slané špenátové palacinky

Potrebujeme:

Špenát: 1 špenátový pretlak, 3 dcl mlieka, soľ
4 palacinky: 4-5 lyžíc hladkej múky, mlieko, 2 vajíčka, soľ, osmahnuté mäso na oleji z nedávneho obeda
Na spodok pekáča: olej
Na vrch špenátu: tvrdý postrúhaný syr

Ako na to:

Špenát: Na troche oleja osmahnite múku, keď chytá zlatú farbu, prilejte 2-3 dcl mlieka, potom pridajte mrazený špenát. Pretlačte trochu cesnaku a nechajte variť. Keď sa špenát úplne rozpustí a prevrie, je uvarený. Častejšie ho miešajte. aby sa neprichytil o dno. Zatiaľ, čo sa varí špenát, môžete spraviť 4 palacinky. V miske si zmiešajte dve vajíčka so 4-5 lyžicami hladkej múky a pridajte toľko mlieka, aby bolo cesto redšie. Potom osoľte a môžete robiť palacinky. Uvedenú zmes rozdeľte na 4 palacinky, ktoré z oboch strán usmažte na suchšej panvici. Potom si nakrájajte nadrobno mäso, ak je o niečo viac suchšie, tak ho rýchlo osmažte na oleji. Kľudne môžete použiť mäso z polievky alebo mäso na šťave. Palacinky naplňte mäsom, zviňte a poukladajte na vymastený pekáč. Zalejte ich špenátom, posypte strúhaným syrom a upečte. Pečieme asi 30 minút.

06.05.2008

Podobné recepty