Neapolská pizza

Potrebujeme:

100 ml mlieka, 350 g polohrubej múky, 1 konzerva sardiniek, 150 g nastrúhaného ementálu, 2 natvrdo uvarené vajcia, 300 g paradajok, 10 olív (sardel), 1 zelená paprika, 20 g droždia, olej, tuk na vymastenie formy, oregano, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Z múky, droždia, soli a mlieka vymieste hladké cesto, z ktorého sformujte bochníky a nechajte kysnúť na teplom mieste 2-3 hod.
Potom cesto opäť vymieste, rozvaľkajte na šírku formy, vložte do vymastenej formy a potrite olejom.
Navrch uložte očistené paradajky, ktoré nakrájajte na osminky, sardinky, nakrájané vajcia, olivy a zelenú papriku nakrájanú na kolieska. Posypte ementálom, okoreňte korením a oreganom, osoľte a pečte vo vyhriatej rúre.

03.02.2007

Podobné recepty