Kurča na spôsob kačice a české knedlíčky

Potrebujeme:

kurča, kyslá kapusta, olej, cibuľa, kmín, soľ
Knedlíčky: 450 g hrubej múky, 2 žĺtka, 3 žemle, lyžička masla, 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 3 dcl mlieka, soľ

Ako na to:

Kyslú kapustu opláchnite, a nechajte odtiecť. Do jánskej misy alebo pekáča dajte na spodok troška oleja a strúhanky. Kyslú kapustu napchajte do dutín kurčaťa koľko sa len zmestí, kapusta bude mať nezameniteľnú chuť nasiaknutú šťavou z kurčaťa. Kurča zaštopkajte dvoma ihličkami, alebo obyčajnými špajľami. Do pekáča dajte kyslú kapustu, ktorá Vám ostala, posypte kmínom, na to pokrájajte celú cibuľu nakrájanú na kocky. Na cibuľu položte kurča a osoľte ho a okoreňte. Podlejte vodou a dajte do trúby piecť na 1,5 hodinky.
České knedličky: Do väčšej misy si odvážime 450 g hrubej múky, pridáme nakrájané na drobné kocky žemle, lyžicu prášku do pečiva, soľ, mlieko, roztopené maslo, 2 žĺtka a vypracujeme cesto. Bochník cesta si rozdelíme na tri časti a vyformujeme ich do knedlí. Do hrnca dáme zovrieť vodu a knedličky dáme variť. Keď ich dáte do vriacej vody, tak ich hneď odlepte od dna, a sem-tam s nimi pohýbte, aby sa neprilepili. Nechajte ich variť od vhodenia do vriacej vody rovných 20 minút. Po 20.ticb minútach sú knedle uvarené.

27.05.2008

Podobné recepty