Králik pečený na cesnaku
chrbát a stehná z králika, 5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, olej, 200 ml zeleninového vývaru, 100 ml sladkej smotany, 1 PL horčice, sušená bazalka , mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Umyté, odblanené mäso osušte, prešpikujte plátkami cesnaku, osoľte, okoreňte a na niekoľko hodín dajte na chladné miesto.
Cibuľu nakrájanú nadrobno opražte na rozohriatom oleji, vložte mäso a opečte zo všetkých strán. Podlejte časťou horúceho vývaru, prikryte a vo vyhriatej rúre pečte domäkka. Počas pečenia mäso obracajte, prelievajte šťavou a podlievajte zvyšným vývarom. Mäkké mäso odkryte, polejte smotanou rozšľahanou s horčicou a bazalkou a dopečte dočervena. Podávajte s dusenou zeleninou a knedličkami z odpaľovaného cesta.