Čokoládová bomba
kakao (sáčok 100 g), 1/4 litru mlieka, 1 celé maslo, 15 dkg múčkového cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 2 veľké balíky piškót (po 240 g), rum alebo vaječný koňak podľa chuti
Ako na to:Vo 1/4 litru mlieka rozpustíme na ohni celý balík obyčajného kakaa a necháme mierne vychladnúť. Do misy si dáme múčkový cukor, zmäknuté celé maslo, žĺtok a vanilkový cukor. Pridáme mierne vychladnuté kakao v mlieku a šľahačom vyšľaháme krém. Do druhej a väčšej misy vysypeme 2 balíčky piškót, polejeme rumom alebo vaječným koňakom. Potom do piškót vylejeme krém a dobre všetko premiešame. Zmes navrstvíme buď do tortovej formy alebo do nejakej misy. Necháme odležať cca 1/2 dne, najlepšie ale cez noc. Potom vyklopíme a zdobíme podľa fantázie.