Tvarohovo-banánová torta
Roláda: 6 vajíčok, 6 PL polohrubej múky, 1 PL vody, 6 PL práškového cukru, štipka soli, papier na pečenie , múka a tuk na prípravu plechu, lekvár
Plnka: 2x250 g tvarohu, 1 smotana na šľahanie, 2 ks vanilkového cukru, 4-5 PL kryštálového cukru, 4 cl banánového likéru (môže byť aj iný napr.mandľový), 4-6 plátkov želatíny, 2-3 ks banánov
maslo na vymastenie misy, čokoládová poleva na ozdobu
Rozdelíme si bielka od žĺtkov. Vyšľaháme si bielka so štipkou soli a 1 PL vody. Do snehu postupne všľaháme cukor, žĺtky a zľahka primiešame múku.
Cesto vylejeme na papierom vyložený, vymastený a múkou vysypaný plech a v predhriatej múke pečieme asi 6-7 minút.
Plnka: Zmiešame tvaroh, vanilkový cukor a kryštálový cukor. Banány dobre rozmačkáme vidličkou. Želatínu necháme namočenú asi 4 minúty a dáme do hrnca, kde si už pomaly zohrievame banánový likér. Neprevárame, len rozpustíme želatínu! Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a pomaly nalejeme do tvarohovejplnky. A potom vylejeme už skoro vychladnutú želatínu.
Vychladnutú roládau natrieme čučoriedkovým lekvárom. Pripravíme si maslom vymastenú misu. Nakrájame roládu a dáme ju do misy. Vylejeme na ňu plnku. Dáme do chladničky, aspoň na 16 hodín..
Vašľaháme si šľahačku a pridáme za malú lyžičku práškového cukru a 1 ks stužovača a dáme ju na tortu.