Patizón s rajčinami a paprikou
patizón strednej veľkosti, rajčiny 3-4, papriky 3-4, 4-5 trojuholníkov taveného syra, cibuľa, olej, soľ, vegeta, bazalka
Ako na to:Patizón ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kocky. Rajčiny sparíme vo vriacej vode a ošúpeme. Spolu s paprikou nakrájame na drobné kocky. Keď to máme pripravené nakrájame cibuľu na drobno a speníme na oleji do zlatista. Pridáme patizón, rajčiny a papriku (tak aby to bolo v pomere na 3 diely patizónu, 2 diely rajčín a 2 diely papriky). Osolíme, pridáme kávovú lyžičku vegety a podlejeme trochou vody, asi tak aby bola zelenina do polovice ponorená a necháme dusiť cca 10-15 min. Ak je potreba prilejeme vodu tak, aby bola zelenina stále, cca do polovice ponorená, aby jedlo zostalo šťavnaté. Keď je patizón mäkký odstavíme ho, pridáme bazalku a premiešame. Potom pridáme syr a znova premiešame tak, aby sa rozpustil. Podávame len tak bez prílohy.