Zapečené kuracie valčeky
kuracie prsia, strúhanka, olej, šľahačková smotana, kyslá smotana, tavený syr v črievku
Náplň: tvrdý syr, párky, petržlenová vňať
Kuracie prsia sa snažte nakrájať a naklepať na čo najväčšie rezne. Každý osoľte, okoreňte a zabaľte do neho tvrdý syr nakrájaný na plátky, párok a pridajte trocha petržlenovej vňate. Snažte sa urobiť valčeky, všetky orezance a oklepance, čo vystávajú po stranách, strčte dovnútra. Potom ich dajte do vymasteného pekáča, v predohriatej rúre na 250 stupňov, ohrev zdola aj zhora. Posypte strúhankou. V miske rozmiešajte kyslú smotanu so šľahačkovou smotanou, pridajte jeden tavený syr z črievka, vymiešajte dohladka. Smotanami zalejte valčeky. A dajte upiecť. Mäso pečte prikryté alobalom, posledných 15 minút nechajte pekáč odokrytý, aby sa smotana zapiekla do zlata. Podávajte so zemiakovou kašou, ryžou či šalátom. Kurací valček krájajte šikmo a podávajte ho nakrájaný.