Cestovinový šalát s francúzskym nálevom
300g cestovín (kolienka), 1 kurča, 300 g čerstvej zeleniny (paradajky, uhorky, papriky), 2 jablká, 1 cibuľa, , Francúzsky nálev:, cesnak, 2 PL horčice, olej, soľ
Ako na to:Cestoviny uvarte klasickým spôsobom a nechajte vychladnúť. Pečené alebo varené kurča vykostite a studené mäso pokrájajte na kocky. Podobne pokrájajte alebo na hrubom strúhadle postrúhajte zeleninu, jablká a všetky uvedené suroviny spolu zmiešajte. Šalát zalievajte buď francúzskym nálevom, ktorý zhotovte z prelisovaného cesnaku, 2 PL horčice, oleja a soli. Dôkladne premiešajte a odložte do chladu. Vychladený šalát podávajte s pečivom.
TIP: Namiesto nálevu môžete použiť aj klasickú majonézu.