Špagetová pizza
1-2 balíčky špagiet, suroviny na obloženie pizze (napr. kečup, zelenina, šunka, klobása, tuniak, atď), tvrdý syr, pizza korenie, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, oregano, provensálske korenie, sušené bylinky, atď.
Bešamelová omáčka: maslo, múka, mlieko
Hlboký plech dobre vymažte olejom a posypte strúhankou.
Omáčku na celý plech urobíte tak, že si najprv uvaríte základnú bešamelovú omáčku. Do väčšej panvice dajte rozpustiť maslo, pridajte polohrubú múku a múku ošmahnite do zlata. Rýchlo prilejte mlieko, aby múka nezhorela a uvarte hustú hladkú omáčku. Rýchlo miešajte, aby nevznikali žiadne hrudky, a potom odstavte od ohňa. Týmto vznikne základná bešamelová omáčka. Omáčku osoľte, a pridajte pizza korenie, provensálske korenie, oregano a sušené bylinky. Ďalej primiešajte dva väčšie rajčinové pretlaky, kečup, sójovú sladkú omáčku, trošku chilli omáčky, muškátový oriešok a ostatné. Všetko zamiešajte. Medzitým uvarte špagety al dente a dobre scedené ich rozložte na plech. Zapnite rúru, a zatiaľ si ozdobte špagetopizzu. Na špagety naneste celú omáčku a trocha premiešajte, aby sa omáčka dostala až naspodok a obložte všetkým, čo nájdete v chladničke (kukurica, hrášok, sterilizovaná fazuľa, šunka, tuniak, diétny salám, klobásu, sardinky, atď). Posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť asi na 30-40 minút.