Ovocný dezert z piškótového cesta

Potrebujeme:

cca pre 10 osôb
Cesto: polohrubá múka 5 PL, vajíčka 5 ks, vanilkový cukor 1 ks, krištáľový cukor 5 PL, kypriaci prášok do pečiva 1 ks
Plnka: Syr Mascarponne 3 ks, vanilkový cukor 4 ks
Na ozdobenie: ovocie, želatína 4 ks

Ako na to:

Cesto: Vymiešame 5 žĺtok s 5 PL cukru a 1 vanilkovým cukrom do hladka. Pridáme 5 PL polohrubej múky a 1 prášok do pečiva a opäť vymiešame do hladka. Na záver, keď už máme vymiešané cesto, zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejeme na vopred vymastený plech. Dáme piecť do zlatista cca 15min na 160 C. Po 1 5min cesto necháme v rúre, aby nám nespadlo a necháme vychladnúť.
Plnka: Vymiešame si Mascarponne s vanilkovým cukrom (podľa chuti)
Vychladnuté cesto potrieme plnkou z mascarponne, poukladáme naň ovocie a zalejeme želatínou.

25.06.2008

Podobné recepty