Baklažánová pomazánka

Potrebujeme:

1 kg baklažánov, 1 kg rajčín, 5 PL olivového oleja, 1 hlavička cesnaku, kečup podľa chuti, mleté čierne korenie, soľ alebo vegeta, vlašské alebo iné orechy, petržlenová vňať

Ako na to:

Baklažány popicháme vidličkou a dáme upiecť (1 hod) do mäkka. Ošúpané paradajky pokrájame a dáme dusiť na oleji. Upečené baklažány schladíme v studenej vode, ošúpeme a roztlačíme na kašu. Pridáme k rajčinám a spolu za stáleho miešania dusíme. Ochutíme koreninami, nakoniec pridáme roztlačený cesnak, petržlenovú vňať a nasekané orechy. Môžeme aj sterilizovať, ale bez vňate. Podávame s hriankou alebo na cestoviny.

25.06.2008

Podobné recepty