Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa

Potrebujeme:

1 balenie lístkového cesta, 2 PL slivkového lekváru, 250 g maku, 150 g práškového cukru, 80 g hrozienok, 40 g masla, 2-3 jablká, jeden banán, ½ dcl mlieka, rozšľahané vajíčko na potretie, práškový cukor na posypanie

Ako na to:

Lístkové cesto vyváľkame na mastnom papieri. Do práškového cukru vylejte pol deci mlieka a vymiešajte dohladka. Do zmesi pridajte dve polievkové lyžice slivkového lekváru, maslo - môžete ho pridať aj rozpustené. Pridajte hrozienka, ktoré ste namočili na 20 minút do horúcej vody. Pridáme nastrúhané jabĺka, jeden banán a zomletý mak. Všetko spolu dôkladne premiešame. Na rozbalené lístkové cesto dajte do stredu všetku plnku a opatrne skúste zvinúť. Potom okraje cesta preložte a dobre ich postláčajte, aby plnka nevytekala. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme jemne vidličkou. Pečieme 20 minút pri teplote 200 stupňov. Vychladnutú ju poprášime cez sitko práškovým cukrom.

31.05.2008

Podobné recepty