Pudingový koláč

Potrebujeme:

2 kyslé smotany
Cesto: 20 dkg polohrubej múky, 20 dkg práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 4 celé vajíčka, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 4 veľké lyžice kakaa
Prísady na puding: 1 l mlieka, 3 Zlaté Klasy, 4 vanilkové cukry, 6 lyžíc cukru

Ako na to:

Urobíme cesto a vylejeme ho na plech, na ktorý sme si predtým osadili papier na pečenie. Prášok do pečiva dajte ako poslednú prísadu do cesta. Urobíme puding z 1 litra mlieka, dáme tam 3 Zlaté Klasy, postup pudingu nájdete na obale Zlatého Klasu. Puding vylejeme na surové cesto a dáme do trúby. Pečieme v trúbe na 180° C, maximálne 15 minút. Horúci koláč vyberieme z trúby a hneď potrieme zmesou 2 kyslých smotán (alebo troch, podľa chuti), ktoré sú premiešané s práškovým cukrom (tak 3-5 lyžíc, podľa chuti). Nakoniec posypeme kakaom alebo škoricou, ako to má kto rád. Vychladený koláč dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky, nech stuhne a podávame.

30.05.2008

Podobné recepty