Kuracie mäso s ananásom a paprikou na čínsky spôsob

Potrebujeme:

kuracie prsia, zelené a červené papriky, veľká konzerva ananásu, maizena, soľ, mleté čierne korenie, cukor, chilli omáčka na dochutenie

Ako na to:

Na oleji ošmáhneme nakrájané kuracie mäso, ktoré sme osolili a okorenili. Nakrájame zelené a červené papriky, otvoríme plechovku ananásu. Do ošmahnutého mäsa pridáme nakrájané papriky a smažíme chvíľku, asi 1-2 minúty. Papriky musia byť tvrdé a chrumkavé. Smažíme na čo najvyššom plameni. Rýchlo pridáme celú konzervu ananásu aj so šťavou. Omáčka má byť sladko-kyslá. Zahustíme maizenou, aby bola sklovitá (použite iba maizenu, nie múku). Podávame s ryžou.

10.06.2008

Podobné recepty