Holandský šalát

Potrebujeme:

200 g mäkkej salámy, 250 g tvrdého syra (Eidam), 3 uvarené vajíčka na tvrdo, 3 - 4 uvarené zemiaky v šupke, 100 ml kečupu, 200 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, worcesterskú, sójovú a čili omáčku, petržlenová vňať

Ako na to:

Najprv si postrúhame na veľkom strúhadle salámu, potom zemiaky. Ku saláme a uvareným zemiakom postrúhame aj syr a nakoniec uvarené vajíčka.
Dressing: Do osobitnej misky si dáme kečup. Ku kečupu, pridáme soľ a podľa chuti worcesterskú, sójovú a čili omáčku. Potom okreníme a nakoniec pridáme kyslú smotanu.
Suroviny, ktoré máme pripravené na šalát zmiešame. Najprv zvlášť hustú hmotu a následne zvlášť dresing. Ku šalátu pridáme dresing a dobre to celé zamiešame. Šalát dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky, aby sa chute dobre premiešali a spojili. Hotový šalát pred podávaním ozdobíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo s pečivom.

30.05.2008

Podobné recepty